Paprika uit Afrika

Sanne van Reeth werkt al bijna twee jaar als vrijwilligster in de Afrikaanse jungle. Tijdens haar verblijf heeft ze een Afrikaanse collega leren kennen, met wie ze acht maanden geleden een zeer vruchtbare boswandeling heeft gemaakt. Hoogzwanger als ze is, laat ze haar nietsvermoedende familie overkomen die uiteraard van de ene rare situatie in de andere zullen terechtkomen. Uiteindelijk zal de “paprika uit Afrika” alles op zijn pootjes terecht doen komen.

Auteur: Kamiel Kemels – Regie: Danny Dermul

Meet Danny

Onze 75 jarige regisseur Danny Dermul komt hier al voor de vierde keer vertellen hoe wij ons stuk moeten spelen. 🤭

Danny mag ons dit zeggen, want hij spreekt uit ervaring.
Hij kan al niet meer tellen hoe vaak hij heeft geregisseerd en zelfs zelf op de planken heeft gestaan!

In zijn goude jaren schilderde hij zijn uren vol bij den Belgacom, en was hij voor hobby scheidsrechter bij de voetbal.

Ondertussen lopen er al 11 kinderen rond die hem opa noemen, of toch niet allemaal kinderen, want er is zelfs al een achterkleinkind bij familie Dermul!

Dankzij Danny genoot u met ons mee met "Paprika Uit Afrika"!

Patrick Goossens

Personage: Roger

Onze 58 jarige Patrick Goossens (met de H vanachter) speelt al met ons Stadstheater mee vanaf het tweede jaar! Dat is ondertussen al 10 jaar geleden zeg..

Op ons podium is hij dan niet al te gelukkig met zijn nieuwe titel, maar in't écht is hij meer dan trots om als 'opa' door het leven te gaan. Sinds kort is de familie Goossens zelfs weer een beetje groter geworden.

Buiten zijn vaste job als heftruckchauffeur bij Lineage in Rijkevorsel kan hij ook nog héél hard roepen op het voetbalveld als scheidsrechter en daarnaast ook nog een helpende hand lenen bij de ziekenzorg.

Bedankt dat U mee heeft genoten met Patrick, in "Paprika Uit Afrika"!

Jef Goossens

Personage: Albert

Onze 67 jarige jonge man, Jef Goossens, miste zijn leuke jaren bij de KLJ en KWB Vlimmeren waar hij met hart en ziel toneel speelde. Zo is hij bij onze vorige productie erbij gekomen om in te vallen.

Zijn familie zorgt voor de voldoende sfeer, dat kan ook niet anders met twee kinderen en 7 kleinkinderen! Op 13 juli is het bij huize Goossens drie-dubbel feest, want dan zijn drie verschillende kleinkindjes jarig.

Tot voor kort was hij een echte kinesist, die nu verdiend op rust is. In het toneel is het echter een dokterke van mijn voeten! Daarnaast zijn gitaar spelen, fietsen en op reis gaan de andere passies van Jef.

Bedankt dat U mee heeft genoten met Jef, in "Paprika uit Afrika"!

Peter Hillen

Personage: Chitta

Onze 56 jaar jonge voorzitter, Peter Hillen is een echte "Spring in't veld" die niet stil kan stilzitten. Zaakvoerder, leerkracht, muziek en toneel spelen, ... Hij doet het allemaal!

Dit is de 4 de keer dat jullie hem aan het werk zullen zien. Hopelijk dat hij niet te veel apestreken zal verkopen.

Zowel in Vito Hoogstraten, als in CVO Turnhout kunnen ze 't een en 't ander leren van meester Peter en zijn "Doe Het Zelf Huis" en "Energiek in Techniek". Op het einde van het jaar zijn er weer een hele hoop afgestudeerde in hoogste onderscheiding in sanitair- en verwarmingstechnieken.

Bedankt dat U mee heeft genoten met bananenliefhebber Peter, in "Paprika Uit Afrika"!

Marc Bollansée

Personage: Swa

Zonder onze 77 jarige Marc Bollansée was ons gezelschap niet zoals ze nu is! Hij speelt al vanaf het begin mee en was zelfs onze eerste voorzitter!

Onze gezellige postpode is nu dan wel gepensioneerd, onder andere als diensthoofd veiligheid van de kerncentrale in doel. Maar hij weet zich nog héél goed bezig te houden.

Met de worstenfeesten kunnen de medewerkers dankzij hem genieten van een gezellige after diner party en je herkent hem misschien ook wel van bij de brassband mij zijn cornet!

Zijn enige dochter weet wel wag leven in huis te brengen met haar vier kinderen, waaronder een eeneiige tweeling. Hopelijk kent Marc ze uit elkaar.

Bedankt dat U mee heeft genoten met Marc, in "Paprika uit Afrika"!

Ivan De Weerdt

Personage: Padré Ferdinand

Onze 63 jarige Ivan speelt al vanaf het begin mee in ons Stadstheater!

De regisseur is heel content met deze militair op rust want hij is de enige van de groep die commando’s opvolgt zoals nen heilige.

In zijn vrije tijd houdt hij zich graag bezig met fotografie; als je een nieuwe profielfoto nodig hebt moet je maar schoon lachen op de worstenfeesten! Hij zorgt er wel voor!

Bedankt dat U mee heeft genoten met Ivan, in “Paprika Uit Afrika”!

Rien Renders

Personage: Sanne

Onze (nu nog) 27 jarige Rien Renders speelt nu voor haar derde keer mee! Maar bij haar eerste keer was ze wel wat schattiger want dat is ondertussen 12 jaar geleden.

Dat ze goed uitleg kan geven, dat weten alle stagaires van het AZ Voorkempen. Zowel op als naast het toneel kan ze het goed uitleggen.

Als je ooit eens onder het mes moet, kom dan naar Malle, want zij zal goed voor je zorgen!

Niet alleen mensen, maar ook kamerplanten zijn in de beste handen bij Rien. Allen blozen ze van "een bon santé".

Bedankt dat U mee heeft genoten met Rien, in "Paprika uit Afrika"!

Lotte Crits

Personage: Amber

Deze 26 jarige (zotte) Lotte speelt dit jaar voor de derde keer mee, en dat doet ze met hart en ziel!

Of toch, dat beetje hart en ziel dat overblijft na dat ze van haar hobby haar bijberoep maakte met "Lotte's Creative Gifts"!

Ons Lotte is een enthousiaste meid die daar bovenop ook nog een vaste job heeft als context begeleider bij IPO Zonnebos.

Bedankt dat U mee heeft genoten met ons Amber, euh ik bedoel Lotte, in "Paprika Uit Afrika"!

Ria Kennis

Personage: Maria

Onze 60 jarige Ria heeft de toneel microbe al vanaf haar 15 jaar te pakken! Toen speelde ze al bij de KLJ en KWB, daarna is er ook al bij het Stadstheater vanaf dag één!

Buiten doen alsof, wandelt en fietst ze heel graag, het liefst nog met een lekker hapje onder vrienden. Maar wel na dat ze het op de Kunstnier in Malle heeft doen blinken voor de volgende lading dialyse-patiënten!

Niet alleen op het podium is ze een warme mama, maar ook thuis is er aan liefde geen gebrek! Want samen met haar lieve man, met wie ze al 39 jaar liefde en leed deelt, heeft ze 2 prachtige dochters en 4 enthousiaste kleinkinderen.

Bedankt dat U mee heeft genoten met Ria, in "Paprika uit Afrika"!

Bea Van de Ende

Personage: Clementine

Onze 67 jarige Bea speelt dit jaar voor de 12de keer mee met ons Stadstheater! Daarvoor had ze al wat geoefend om op de planken te staan bij de Chiro.

Ze mag dan wel op pensioen zijn, maar haar 9 kleinkinderen kan je wel tellen als een 'full time job'! Ons moeke maakt regelmatig haar beroemde tomaten soep met balletjes voor haar uitgebreid gezin.

Als ze nog meer mondjes wilt voeren, gaat ze nog wat fruit schillen op de school van Vlimmeren, daar zien ze haar graag komen!

Je kent haar misschien ook wel als de voorzitter van de ziekenzorg "Samana" of komt haar wel eens tegen op hare fiets of te voet. Roep dan zeker eens "Dag tante Clem!".

Bedankt dat U mee heeft genoten met Bea, in "Paprika uit Afrika"!

Anthony Dignef

Personage: Ammedee

Deze 35 jarige en even vrolijke Anthony Dignef speelt dit jaar voor zijn tweede keer met ons mee! Maar wel met 10 jaar er tussen en hij heeft daarvoor wel eerst zes jaar toneel lessen moeten volgen!

Buiten toneel, speelt hij ook nog met een digitale wind synthesizer en gitaar. En doet hij graag interessant als boekhouder bij AC|S.

Bij Anthony thuis is er altijd plezier met zijn vrouw en twee jonge zoontjes, daar gaat hij later zijn peren nog met zien!

Bedankt dat U mee heeft genoten met een sun-kissed Anthony, in "Paprika Uit Afrika"!

Adrienne Hendrickx

Personage: Miss Boeloe Boeloe

Onze 58 jarige Adrienne Hendrickx staat dit jaar voor de eerste keer op de planken! Spannend he?

Dit gezellige moederfiguur zorgt graag voor de mensen, zowel in karakter als in haar echte leven. Ze heeft namelijk drie kinderen en 7 kleinkinderen! Ook zet ze lekker eten op tafel bij CKG Lentekind!

Verder houdt ze zich in het dagelijkse leven bezig als scheidsrechter en/of speler op volleybal matchen! Daarnaast schud ze met haar gat op de Fitdans, en kun je haar wel eens tegen komen op de fiets.

Bedankt dat U mee heeft genoten met Miss Adrienne, in "Paprika Uit Afrika"!

Pieter De Winter

Personage: Lamoemba

Onze 41 jarige Pieter De Winter speelt al in ons gezelschap vanaf het prille begin, behalve die ene keer dat hij de spotlight zette op de andere acteurs als lichtman.

Onze koele kikker installeert bij iedereen een fris briesje met de airco's en ventilaties van Radeco. Zijn dochter Diete van 5 is al even cool, wie weet zien we haar binnen een paar jaren ook op ons toneel verschijnen!

In zijn vrije tijd zie je hem wel eens door het dorp wandelen met wat honden in alle maten. Als hij tenminste niet 'ne frank' van achter uw oor haalt, want hij probeert ook graag nieuwe goocheltrucs uit!

Bedankt dat U mee heeft genoten met Pieter die voor een frisse wind zorgt, in "Paprika uit Afrika"!

Patty Vergauwen

Personage: Linda

Onze 38 jarige Patty Vergauwen speelt voor haar tweede keer met ons mee! Hiervoor had ze al 8 keer op de planken gestaan in Zundert. Dat was natuurlijk vóór ze besefte dat het in België veel plezanter is.

In het dagelijkse leven werkt Patty als begeleider in de gehandicaptenzorg in Nispen. Jawel, ze rijdt nog steeds op en neer naar 'holland', niet alleen voor haar werk, maar ook voor haar vele hobby's.

Ze vergezeld de 30plus voetbal ploeg in Zundert, is bestuurslid en vrijwilliger bij een jongerenorganisatie én ze is niet weg te slaan bij de bloemencorso in Zundert!

Bedankt dat U mee heeft genoten met onze Hollandse begeleidster Patty, in "Paprika Uit Afrika"!

Deze productie had niet mogelijk geweest zonder al deze mensen. 

In naam van alle leden en medewerkers een welgemeende ‘dankuwel!’ aan al onze sponsors.